Undvik skador när du spelar padel

Padel är en växande sport som har lockat många. Varför padel är så populärt beror nog i mångt och mycket på att det är en enkel sport som kräver minimalt med utrustning. Det är även enkelt att komma igång som nybörjare. Sporten kräver inte heller en super-kondition eller en hög styrkefömåga även om den som är mer vältränad har en större fördel. Det är välkänt att fysisk aktivitet är bra för hälsan och leder till ett bättre välmående. Men det finns några baksidor med padel. Padelskador är nämligen mycket vanliga. För att minska risken för skador är padelracket och skor viktiga. Om du har ett padelracket som är anpassat efter din spelnivå kommer det att vara skonsammare för din arm. Om du inte vet vilket racket som du bör ha kan du alltid kolla med personer som är proffs på padelutrustning. Det är många tvära vändningar, hopp och förflyttningar när du spelar padel vilket sätter höga krav på skorna du har på dig. Om du har dåliga skor ökar skaderisken. Om du ska spela mycket är det viktigt att du ser över din utrustning. Utrustningen bör vara anpassad efter dig som individ.

Värm alltid upp ordentligt

En annan orsak till att padelspelare drabbas av skador är för att de flesta som spelar padel är mellan 30-55 år och ökar sin belastning alldeles för snabbt. Det är vanligast med skador som drabbar armbåge, knä, axel, rygg och fötter. Det flesta skador brukar dessutom kräva rehabilitering. När du spelar padel slår du bollen cirka 300 gånger under ett spel och många slag från ena sidan av kroppen hos otränade personer leder tyvärr i många fall till överbelastningsskador eller akuta skador. För att minska skaderisken är det framförallt viktigt att du värmer upp ordentligt innan du börjar spela en match. Att ha en bra teknik är också bra för att minska risken för skador. Därför kan det vara värt att lägga lite pengar på en padellektion eller två för att få in rätt teknik.