Att starta egen firma som PT

Är du idag anställd personlig tränare? Eller är du i tankarna att bli personlig tränare? Och har tankarna att starta egen firma? Det är inget dumt alternativ att starta egen firma som PT. Du kommer att kunna dra nytta av många fördelar som egen. Det finns dock, utöver fördelarna med det, även några saker att tänka på för att det ska bli en så bra start som möjligt för dig som PT med egen firma. Två saker som kan vara bra att tänka på är ekonomin och en lokal där du kan träna dina klienter.

Varför?

Den stora frågan då: varför ska du köra egen firma som PT? Det finns många svar på den frågan och det beror på vad du ställer det emot. Jämför du med att vara anställd kan du räkna med att få ut betydligt mer av det du verkligen tjänar. I många fall är det mycket mer du kan få ut. Friheten blir också större och du bestämmer till hundra procent över hur du vill framstå.

Jämför du enskild firma med att starta ett aktiebolag så är det ingen startkostnad för att starta firma, vilket kan vara skönt innan du verkligen vet hur det kommer att gå för ditt företag. Det blir en billigare provperiod för dig kan man säga. Det är även riktigt enkelt att starta en enskild firma.

Ta företagslån

Även om det oftast är billigare att starta en enskild firma än till exempel ett aktiebolag kan det ändå uppkomma några kostnader som behöver täckas innan du verkligen får in en stabil inkomst. Det kan därför vara ett mycket vettigt alternativ att ta ett företagslån på fakturino.se för att täcka de första kostnaderna tills du kommit igång mer. Det kan annars vara lätt att det inte går ihop sig under första tiden som PT, då det oftast är som tuffast ekonomiskt i början innan tillräckligt många kunder finns.

Men vad mer, förutom att du ska klara dig, kan pengarna tänkas att behöva gå till kanske du undrar? Det kan behövas till allt ifrån marknadsföring, hyra av lokal och köp av mindre lokal till utrustning, kläder eller en bil. Beroende på vad du tänkt med din PT-firma kan det tillkomma andra kostnader också.

Lokal

En av de absolut viktigaste parametrarna för många personliga tränare är en plats att vara på. Givetvis finns möjligheten att vara utomhus eller att vara en PT som åker hem till människor och tränar dem på plats. Men många föredrar att vara på ett gym. Det behöver heller kanske inte vara ett stort och graciöst gym, utan i många fall räcker det om det finns de mest basala redskapen. Om du inte har ett bra startkapital är det sällan ett alternativ att köpa en lokal samt utrustning, utan då är det oftast att hyra plats på ett gym det bästa alternativet. Där finns oftast det mesta och en annan fördel med det är att du får den bästa marknadsföringen på hjälpen. Alltså att synas på gymmet.