Träna med teknik

När man tränar så är det oerhört viktigt att göra det med rätt teknik, till exempel att stå rak i ryggen när man lyfter tyngder, att man sätter ner foten som man ska när man springer och att man svänger på hela kroppen när man slår på tennisbollen. Utan den rätta tekniken får man inte de bästa resultaten och man kan till och med skada sig riktigt illa.

Det finns också en annan form av teknik som är en motiverande del av träningen, och det är att ta saker som appar, pulsklockor och streamingtjänster till träningspasset och på så sätt hålla den bästa formen. Forskningen går ständigt framåt och idag finns det mycket bra tekniska innovationer som gör både träningspasset och vardagsmotionen bättre och roligare.

Aktivitetsarmband

Ett av de mest populära tillbehören åt de som vill hålla koll på sin motion är så kallade aktivitetsarmband som man har på sig som en klocka. Det finns massor av olika modeller och färger, och man kan spendera allt från några hundralappar till flera tusen på dem, beroende på vilka funktioner man är mest intresserad av. Armbanden mäter hur många steg man tar, hur aktiv man är över lag och hur väl man sover, och de visar även den dagliga kaloriförbränningen och jämför med tidigare veckor. Många fungerar också som klockor och pulsmätare och man kan lägga in allt man äter genom att scanna varornas streckkoder. Genom en genial GPS tjänst kan man också följa sina rundor på kartor och dessutom se hur snabbt och intensivt man tränar.

Appar och musik

Att musik motiverar är ett känt faktum och att ha olika spellistor till träningspassen peppar en att ge järnet. Gör gärna egna listor som passar de pass du gör; skall du springa i en halvtimme så lägg de snabbare låtarna mot mitten och slutet så att du hållet takten uppe hela vägen, och det kan vara kul att blanda så mycket som möjligt för att hela tiden hålla igång.

Det finns också ett stort och varierat utbud av fantastiska träningsappar som man kan ladda ner på telefonen och låta dem ledsaga och motivera en på ett mycket inspirerande sätt. Här kan man sätta nya mål, få bra träningsscheman liksom höra professionella personliga tränare instruera om olika övningar. Man kan ladda ner olika appar för olika typer av träningspass, till exempel yoga, styrketräning eller löpning och de fungerar ofta tillsammans med den musik man spelar. Har man inte tid att gå på gym så finns det till och med appar som låter en köra en ordentlig omgång under några minuter om dagen på jobbet eller i hemmet, och man ökar i svårighetsgrad allteftersom man använder dem. Med teknikens hjälp kan man se fram emot ett mer aktivt och stimulerande liv.