Bli snygg med träning

Med handen på hjärtat så kan nog många erkänna att de tränar för att bli snyggare! Att gå ner i vikt, att få en platt mage och form på armar och ben är mål för de flesta som tränar, även om det kanske inte alltid är prioritet nummer ett. Träning handlar ju framförallt om att bli stark och frisk, men utseendet spelar roll för väldigt många människor också.

Oavsett vilken målsättning man har med sin träning så är känslan efter ett hårt pass oerhört tillfredställande. Att ta en skön dusch, sätta på sig rena kläder, fixa frisyren och spraya på lite härlig hugo boss parfym gör en redo att ta över världen. Att känna sig i fin form ökar rejält på självförtroendet vilket är en mycket tilldragande egenskap i sig.

Snabbträna

Fördelarna med att motionera regelbundet är väl dokumenterade och läkare rekommenderar träning för både fysisk och psykisk hälsa. När det handlar om skönhet är det framförallt två saker som händer med kroppen när man rör på sig mycket: den blir starkare och fastare. Oavsett hur mycket man väger så får man med andra ord en bättre form, vilket ligger högt på attraktionslistan. Andra stora skönhetsfördelar är att man får friskare och fräschare hy och människor som tränar ofta får ofta en sprudlande energi som smittar av sig på omgivningen.

Eftersom det ofta kan vara svårt att få tid till sin träning väljer många att inte träna över huvud taget, men forskare har kommit fram till att det räcker med kortare pass med högre intensitet för att man skall kunna få riktigt bra resultat. En extremt populär träningsform är Tabata där man ger järnet och vilar i omväxlande intervaller i max en halvtimme. Gör man det några gånger i veckan kan det ge lika mycket motion som många långa löprundor men då gäller det att man verkligen satsar allt.

En annan träningsform som ger resultat utan att den äter upp för mycket av ens tid är så kallad vardagsmotion, där man integrerar träningen i sin vanliga dagsrutin. Man tar aldrig hissen, cyklar i stället för kör, och varje gång man sätter sig gör man det tio gånger. Små, enkla övningar som man gör upprepade gånger om dagen kan vara likvärdigt med ett träningspass på gymmet.

Glad och god

Det är dock personligheten som får den absolut högsta poängen när det kommer till hur snygg en människa anses vara eller inte. Hur många muskler du än har, och hur långt du än kan springa, så är det ett glatt leende och en pigg blick som är vackrast av allt. Som tur är kommer detta ofta med automatik ju mer man klarar av att prestera med sin kropp, och det är därför man blir snygg av att träna.