Träning och motivation

En av de vanligaste anledningarna till att folk slutar träna, trots initial vilja och ambition är att man tappar motivationen. Det spelar ingen roll hur mycket man förberett sig och vet att detta är något riktigt bra att syssla med; efter några veckors slavande i gymmet börjar man sakta men säkert ge sig själv anledningar till att inte gå. Man är trött, har för mycket att göra, känner sig ledsen, har blivit bjuden till en fest, fryser, tycker vädret är för dåligt, åt för sent, har inte hunnit äta, känner att en förkylning är på gång, har huvudvärk, har ont i knäet…det finns hundratals anledningar till att inte träna!

Tyvärr finns det bara ett sätt att komma i form på, och det är att hålla uppe sin träningsrutin. Det tar månader, till och med år, att få synliga och djupgående resultat och det är just därför som det är viktigt att se över sin träningsplan och hur man bäst håller den vid liv. Att ge sig själv ett nyårslöfte att träna en timme om dagen när man aldrig ens hållit i en hantel förut är därför nästan garanterat att misslyckas. Nej, om man verkligen menar allvar med att ändra sin livsstil till en hälsosammare sådan bör man istället vara mer realistisk, för belöningen är enorm! Om man vill åka på en spännande exotisk resa bör man först hitta en bra klinik för Vaccination i Göteborg eller den stad man bor i för att upplevelsen skall vara trygg och säker. På liknande sätt kan man med en stark, frisk kropp se fram emot ett kul och innehållsrikt liv.

Gör träningen kul

Personliga tränare tjatar om och om igen om hur viktigt det är att man gör det man gillar men också blandar träningsformerna så mycket man kan. Vissa människor gillar

styrketräning och älskar känslan av att jobba med musklerna, medan andra tycker att det är rent obehagligt. För andra är det löpning och dans, eller klassisk

hatha yoga som känns bäst och roligast. Vilken fysisk aktivitet man än väljer, så är den alltid bättre än ingen fysisk aktivitet. Så enkelt är det! Om man dessutom har möjlighet att blanda alla dessa olika träningsformer så kan man dra enorm nytta av detta, då man dels använder kroppen på olika sätt, liksom aldrig får tråkigt.

Ta hjälp av teknologin

Idag har teknologin gått så långt fram att man kan ladda ner appar med personliga tränare, stegräknare och pulsmätare, liksom kul spel där man samlar poäng för varje gång man tränar. En annan viktig beståndsdel är musik! Löprundan blir så mycket roligare att genomföra om man samtidigt har sin favoritartist i lurarna och vill man dansa så blir det en maximal upplevelse om man väljer den typ av musikstil som man gilla bäst. Man bränner lika många kalorier genom att hoppa upp och ner till Rammstein som man gör om man dansar salsa!